این تغییرات از اکنون از اطراف سد شروع شده است. عمق این تغییرات هنوز چندان آشکار نیستند، اما از هم اکنون کشمکشی مخفیانه در میان عوامل ذی نفع برای سنگین کردن کفه ترازوی تغییرات به نفع جبهه خودی جریان دارد. خطوط اصلی این جبهه بندی را شاید بتوان در دو دسته بزرگتر تقسیم کرد:
1- طالقان به عنوان محیطی برای گردشگری که بخصوص به خاطر نزدیکیاش به تهران 12 میلیونی جالب و درآمدزا است.
2- طالقان به عنوان منطقه صنعتی که به خاطر کارآفرینی آن در منطقه مورد توجه مسئولان محلی است.
متاسفانه خود طالقانیها کمتر در تصمیمگیریهای آینده این منطقه تاثیرگذار هستند. مردم طالقان که شاید آنها را نیز بتوان به دو دسته بزرگتر تقسیم کرد واکنشهای متفاوت و خواستهای متفاوت در برابر این تغییرات دارند.
گروه اول اکثریت طالقانیها را شامل میشود که دیگر ساکن طالقان نیستند و تنها تابستانها و یا در تعطیلات به آنجا میایند. این بخش از طالقانیها هر چند خواهان امکانات رفاهی مانند گازرسانی، آب و برق و بخصوص جاده کشی هستند، ولی در عین حال آنها خواهان حفظ خلوتی طالقان و بکر و قدیمی ماندن آن نیز میباشند.
اما گروه دوم که طالقانیهای هنوز مقیم طالقان را شامل میشود که اکثرا افراد مسنتر هستند خواهان گسترش شهریت در طالقان هستند تا از امکانات شهرنشینی و منجمله کارآفرینی حاصل از آن استفاده کنند.
در هر صورت تصویری که به اسم طالقان می شناسیم به زودی گذشته ای دور خواهد بود که شاید بعدها برگردیم و به حسرت از آن یاد کنیم. اما حسرت چنان که میدانیم سودی ندارد و شاید به جای حسرت باید آستینها را بالا زد و از هم اکنون آگاهانه اندیشید که ما کدام طالقان را میخواهیم و بعد تلاش نمود تا نغییرات آتی در مطلوب ترین بستر ممکن جاری گردند.
اما ماجرا را سیاه یا سپید هم نکنیم! وقتی میگوییم منطقه گردشگری منظورمان چه جور گردشگری است؟ به قول خانم (آقای؟) نوشید محمودی در نوشته قبلی چیزی مانند کلاردشت در نظرمان است یا نوعی گردشگری که با بافت اقلیمی طالقان همخوانی داشته باشد و وقتی میگوییم کارآفرینی منظورمان این است که وضعیتی که در هشتگرد و نظرآباد حاکم است به طالقان نیز تعمیم داده شود و یا هدف نوعی از کارآفرینی است که با احتساب شرایط و ارزشهای این منطقه تاریخی به اجرا گذاشته میشود...
... و در نهایت باید دید که کدام یک از راههای توسعه نام برده پایدارتر و آینده نگرانهتر است. من در نوشته بعدی سعی میکنم وارد این جزئیات شوم.
۳ نظر:
سلام. من هم موافقم. متاسفانه در حال حاضر يك سري افراد ميانسال طالقاني شدند زمين خوار. اميدوارم اين افراد هوس نكنند زمين هايي كه به قيمت ارزان از مسن تر ها مي خرند به قيمت گزاف به افراد غريبه بفروشند. مي رسه روزي كه خواهيم گفت ياد باد آن روزگاران ياد باد
سلام آقاي پارسا
نوشتهي شما قابل تامل است. منتظر بخش دوم نوشتهيشما همچنان هستيم.
نوشيد محمودي
سلام و خسته نباشيد
نقطه نظرات جالبي است به نظر من يكي از راهكار هاي بهينه سازي اين نظرات مطرح شدن اين مسائل در انجمن هايي مثل انجمن طالقاني هاست كه شايد مثمر ثمر واقع شود.
با سپاس فراوان
ارسال یک نظر