۱۳۸۶/۱۲/۲۷

لغت

هرش
haresh
دیروز طالقان بودم . جایتان خالی. یه کلمه شنیدم که برای خودم جدید بود . داغ داغ بود و تو وبلاگ گذاشتم.

۸ نظر:

ر. م. گفت...

سلام.
اولين شير بعد از زايمان گاو يا گوسفند ماك ناميده مي شود و دومين شير آغوز است كه وقتي مي جوشانند غليظ مي شود و در زبان محلي به آن هرش مي گويند

samimi گفت...

من آغوز شنیده بودم ولی هرش و ماک رو نه.
من بر طبق نوشته خانم مشایخ این طور فهمیدم که ماک را گوساله یا بره تازه متولد شده می‌خورد و هرش را انسان؟

ر. م. گفت...

دقيقا
چون ماك خيلي قوي و حقاً مال همون موجود ضعيف تازه متولد شده است. ولي شير دوم را كه ميجوشانند براي مصرف خودشان هرش مي گويند.

ش. مشايخ گفت...

رويا توضيح كافي داده است جايي براي نظر نمانده!!!

محمد حسن قاسمي گفت...

من جویا شدم گفتند آن شیر اول" کال" نامیده میشود. شما چیزی میدانید؟ و یک قاشق(چون بسیار قوی است) از آن را با یک ظرف شیر قاطی میکنند میشود هرش.

محمد حسن قاسمي گفت...

راستی یادم رفت بگویم کسی تابه حال هرش خورده؟ مزه اش را میپسندید یا نه؟ یه چیزی مثل شیر با نشاسته میماند کمی رقیق تر

پارسا گفت...

جالب بود. من متاسفانه هیچکدوم رو نمی شناسم و نخوردم.
فقط یادم بچه که بودیم وقتی گاوها را می‌دوشیدند شیر توی ظرف کف می‌کرد و ما انگشت می‌زدیم و گف شیر گرم رو می‌خوردیم، یادش به خیر خیلی خوشمزه بود.

ر. م. گفت...

آقاي پارسا نگوييد كه يادم آمد.
و از همين شير خام خوردن مريض هم شدم

ارسال یک نظر


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

کلیه حقوق مطالب ، تصاویر و فایل‌های صوتی منتشر شده در وبلاگ متعلق به نویسندگان آن است و هرگونه استفاده از آن‌ها تنها با اجازه مستقیم نویسنده امکان‌پذیر می‌باشد.